Full height curved “screens” of black powder decorative fins with patterned translucent infills were employed to landscape the space.

Full height curved “screens” of black powder decorative fins with patterned translucent infills were employed to landscape the space.

category: workplace

project name: BP Australia

location: Spence Street, Cairns

size: 335sqm

completed: September 2013

The Cairns office of BP Australia was required to relocate from the old fuel depot for safety and quality of workplace imperatives. A complete strip out of the new tenancy gave the opportunity for a “clean slate” start to the design.

A graphic design scheme developed from BP’s corporate colours became the foundation for the overall interior scheme. Overall the new work environment is refreshingly cheerful – a contrast to their former offices. Full height curved “screens” of black powder decorative fins with patterned translucent infills were employed to landscape the space.

The black framing creates a bold feature as a contrast to the white, green and yellow palette of the interior. Specification of workstations, custom joinery detailing and project management were all within our scope.

Related Projects

Pacifica Chartered Accountants

Our engagement commenced with an analysis of the company’s spatial requirements, leading to the development of schematic planning and a project budget.

Interoil Corporation

The new administration offices for a sizeable multinational oil company based in the Cairns CBD is now operational.

Miller Harris

After 15 years in their former offices this was time for Miller Harris to make a stronger statement to Cairns with their own building. Perhaps more importantly the chance to create an office environment without compromise on an open rectangular footprint.