“The space exudes a vibrant and expressive energy through the materials palette, combined with colour & pattern drawn from their traditions.”

“The space exudes a vibrant and expressive energy through the materials palette, combined with colour & pattern drawn from their traditions.”

Anindilyakwa Land Council

our services: concept design, ff&e, graphic design, construction documentation

location: Cairns Central Plaza, Cairns City

size: 195sqm

completed: March 2017

The Cairns staff fulfill a diverse range of roles in support of the Groote Eylandt operations.  This new premises complements the two administration offices completed earlier in the same building.  This fitout however is much more than a daily working environment; it is a gathering place for the Traditional Owners; a place to plan and set strategies for the future development of the communities across the archipelago.

The space exudes a vibrant and expressive energy through the materials selected combined with colours & pattern drawn from their traditions.  The studio layout combines various zones that are flexible in their configuration as planning sessions for large & small groups move from meeting table; to kitchen; to lounge and back; as they work through the deliberations.  This is a discursive process that must be comfortable for all stakeholders to develop ideas in their own ways.

our services: concept design, ff&e, graphic design, construction documentation

location: Cairns Central Plaza, Cairns City

size: 195sqm

completed: March 2017

The Cairns support facilities for the Groote Eylandt staff fulfil a diverse range of roles.  This new premises follows on from the two administration offices in the same building.  These premises however are much more than a daily working environment; they are a gathering place for the Traditional Owners; a place to plan and set strategies for the future development of the communities on the islands.

Crucially then, the space exudes a vibrant and expressive energy through materials selected; with colour & pattern drawn from tradition.  The studio layout combines various zones that are flexible in their configuration as planning sessions for large & small groups move from meeting table; to kitchen; to lounge and back; as they work through the deliberations.  This is a discursive process that must be comfortable for all stakeholders to develop ideas in their own ways.

Related Projects

Precruitment

Precruitment has been established as a leading recruitment company in North Queensland since 1998 and now it was time to move into their own building.  The corporate brand led the interior palette, with the use of a strong red and black against a lighter grey base.

Miller Harris Lawyers

After 15 years in their former offices, it was time for Miller Harris to make a stronger statement to Cairns with their own building. Perhaps more importantly, the move provided the chance to create an office environment without compromise on an open rectangular footprint.

Pacifica Chartered Accountants

Our engagement commenced with an analysis of the company’s spatial requirements, leading to the development of schematic planning and a project budget. This informed the lease negotiations, to define the required footprint and scope of lessor’s works.